logo
 
11-11-2015

“Op weg naar een goede start”

School’s cool IJmond in Dichterbij

In nieuwste editie van Dichterbij, het ledenblad van Rabobank IJmond, staat een groot artikel over School’s cool IJmond. Projectleiders Gertjan Huijbens en Doutsen Brunner werden hiervoor geïnterviewd.

Het ledenblad valt elk kwartaal bij alle leden van de Rabobank IJmond op de deurmat. Deze keer kunnen zij lezen over School’s cool IJmond. Gertjan Huijbens zegt in het interview: “Onze vrijwillige thuismentoren brengen iedere week thuis een bezoek aan ‘hun’ leerling. Dat doen ze gedurende anderhalf jaar. Zij bieden individuele begeleiding waarmee de leerling een basis legt voor een geslaagd vervolg. Voor deze kinderen biedt School's cool van zijn of haar schooicarrière.”

Doutsen Brunner vertelt op welke leerlingen School’s cool IJmond zich richt: “We begeleiden de leerlingen niet omdat er wat mis is, maar omdat hun omgevingsfactoren niet gunstig lijken voor een goede start in het middelbaar onderwijs”.

De Rabobank Foundation ondersteunt maatschappelijke initiatieven van landelijke organisaties, zoals programmá voor kinderen die op of onder de armoedegrens leven. School’s cool is een van de meest succesvolle mentorprojecten in Nederland. Dankzij een donatie van de Rabobank Foundation kan School’s de komende drie jaar groeien van 15 naar 25 vestigingen. Ook kan het landelijk ondersteunend bureau de professionaliseringsslag maken die daarvoor nodig is.

Het gehele interview is te lezen door op de afbeelding hieronder te klikken.

logoSchool's cool IJmond wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Velsen, Gemeente Heemskerk, Woningbedrijf Velsen, Tata Steel, Kinderpostzegels Nederland,
BK groep
, Telstar Thuis in de Wijk, Rabobank, ING, J.C. Ruigrok Stichting, Study Consultancy.

Gemeente Velsen Gemeente Heemskerk Tata SteelKinderpostzegels Nederland BK Groep Telstar Thuis in de Wijk
rabobank ING ING Huijbens Study Consultancy Woningbedrijf Velsen