logo
 
01-07-2015

Vrijwilligerswerk dat veel voldoening geeft

School's cool IJmond zoekt thuismentoren!

School's cool is in de IJmond op zoek naar vrijwilligers die zich voor anderhalf jaar willen inzetten als thuismentor voor een brugklasser. School's cool koppelt thuismentoren aan brugklasleerlingen die door persoonlijke omstandigheden een groter risico lopen op schooluitval. Met een tot twee uur begeleiding per week maken deze vrijwilligers een wereld van verschil.

De stap van de basisschool naar de brugklas is groot. Voor de leerlingen die worden aangemeld bij School's cool is deze stap vaak nog groter. De thuismentoren van School's cool helpen hun pupillen om deze stap en daarmee het risico op schooluitval te verkleinen.

De vrijwilligers gaan in de regel eens per week op huisbezoek. Zij zien erop toe dat de leerling lekker in zijn vel zit en voldoende tijd aan zijn huiswerk besteedt. Zij geven hem of haar en de ouders tips en adviezen en ze oefenen met zelfstandig leren. Het is regel dat altijd een van de ouders thuis is.

School's cool is vijf jaar geleden begonnen in Velsen en sinds vorig jaar ook actief in Beverwijk en Heemskerk. In Velsen wordt School's cool vooral gefinancierd door de gemeente. De uitbreiding naar de andere IJmondgemeenten wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Kinderpostzegels Nederland.

Voor komend schooljaar worden nog nieuwe vrijwilligers gezocht. Zij krijgen de komende maanden een training en daarna ondersteuning van de coördinator, die ook regelmatig bijeenkomsten organiseert waar ervaringen kunnen worden uitgewisseld.

Voor meer informatie over School's cool en het thuismentorschap, zowel voor individuele vrijwilligers als voor bedrijven neem gerust contact met ons op.

logoSchool's cool IJmond wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Velsen, Gemeente Heemskerk, Woningbedrijf Velsen, Tata Steel, Kinderpostzegels Nederland,
BK groep
, Telstar Thuis in de Wijk, Rabobank, ING, J.C. Ruigrok Stichting, Study Consultancy.

Gemeente Velsen Gemeente Heemskerk Tata SteelKinderpostzegels Nederland BK Groep Telstar Thuis in de Wijk
rabobank ING ING Huijbens Study Consultancy Woningbedrijf Velsen