logo
 
12-01-2015

Van 15 naar 25 vestigingen in Nederland

Rabobank Foundation financiert landelijke uitbreiding

Dankzij een donatie van de Rabobank Foundation kan School’s cool de komende drie jaar groeien van 15 naar 25 vestigingen en kan het landelijk ondersteunend bureau de professionaliseringsslag maken die daarvoor nodig is.

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor veel leerlingen een lastige fase door de vele veranderingen die daarmee gepaard gaan. Door kwetsbare leerlingen goed te begeleiden verkleint het risico op voortijdig schooluitval. Ook draagt het mentorschap bij aan de opbouw van een goed sociaal netwerk. “ Voor ons zijn dit belangrijke elementen die noodzakelijk zijn om in de toekomst op eigen benen te kunnen staan. Vandaar dat wij als Rabobank Foundation School’s cool in haar groeiambitie ondersteunen”, aldus Rianka Habraken, programmamanager Rabobank Foundation.

Rabobank Foundation
Rabobank Foundation ondersteunt in Nederland initiatieven van landelijke maatschappelijke organisaties die bijdragen aan het verbeteren van de sociaal-economische zelfredzaamheid van kwetsbare groepen mensen zoals programma’s voor kinderen die op of onder de armoedegrens leven. In ontwikkelingslanden helpt het fonds om boeren en hun coöperaties financieel zelfredzaam te maken.
Voor meer informatie: www.rabobankfoundation.nl

School’s cool Nederland
School's cool Nederland bevordert dat meer leerlingen gebruik kunnen maken van School’s cool en bewaakt de kwaliteit van de uitvoering van School’s cool. Ze bevordert de kennisuitwisseling en samenwerking tussen de vestigingen en laat (wetenschappelijke) effectmetingen uitvoeren.

 

logoSchool's cool IJmond wordt mede mogelijk gemaakt door: stichting Jeugdprojecten Velsen,
Gemeente Velsen, Kinderpostzegels Nederland, Woningbedrijf Velsen, Holiday Inn IJmuiden,Seaport Beach
BK groep, BEPROMA, TSO-Support, Telstar Thuis in de Wijk, Study Consultancy

Gemeente Velsen Kinderpostzegels Nederland Woningbedrijf Velsen Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach BK Groep Beproma tsoTelstarthuisindeWijk Huijbens Study & Text Consultancy

Zullen wij uw bedrijf hier ook vermelden? Wij kunnen uw ondersteuning, zowel in financiële als personele zin, goed gebruiken!